fish4dogs - ryba to samo zdrowie

Dlaczego RYBY są głównym składnikiem karm Fish4Dogs?  

Ponieważ RYBY są bardzo zdrowe!

RYBY – źródło wysokiej jakości białka

Wiele produktów zawiera białko – mięso, jaja, mleko i oczywiście RYBY, ale nie każde białko jest takie samo, a białko RYB jest najlepsze. Białko RYB jest lekkostrawne, o niskim poziomie nasyconych tłuszczów i cukrów. W związku z tym, że białko RYB jest świetnie przyswajalne, psy trawią je w ponad 90%. W porównaniu – białko z niskiej jakości wołowiny jest trawione przez psy tylko w 50-60%. To powoduje, że RYBY są idealnym pokarmem również dla psów, które mają problemy trawienne oraz dla starszych psów z mniej sprawną przemianą materii.

RYBY – naturalne źródło kwasów Omega-3

Kwasy Omega-3 są podstawowym składnikiem pokarmowym. Potrzebujemy ich, lecz niestety nasz organizm nie wytwarza samodzielnie kwasów Omega-3 i dlatego muszą być zawarte w diecie naszej i psa. Występujące w roślinnych źródłach, jak np. olej lniany, kwasy Omega-3 muszą zostać najpierw przekształcone z formy ALA do EPA i DHA. Organizm psa niestety nie posiada enzymów, aby skutecznie przeprowadzić ten proces, dlatego RYBY są jednym z najbogatszych, naturalnych źródeł kwasów Omega-3 EPA i DHA.

Omega-3 mają nieoceniony wpływ na organizm psa:

• wpływają na stan skóry i sierści
• wspomagają serce i układ krwionośny
• wpływają na rozwój mózgu i układu nerwowego
• wpływają na procesy hormonalne organizmu
• warunkują prawidłowy rozwój oczu
• wpływają na prawidłową masę ciała
• wzmagają ruchliwość stawów
• podnoszą odporność i wspomagają mechanizmy obronne organizmu
• przeciwdziałają zmianom nowotworowym i różnego typu alergiom
• łagodzą procesy zapalne

Rozwój mózgu i oczu

Kwasy Omega-3 oraz minerały zawarte w RYBACH mają istotny wpływ na prawidłowy rozwój mózgu i oczu psa.

Trawienie i zdrowe jelita

Lekkostrawne białko RYB ogranicza rozwój niepożądanych bakterii jelitowych i jest wskazane dla psów z wrażliwymi żołądkami oraz dla starszych psów z wolniejszą przemianą materii.

Naturalne przeciwutleniacze

RYBY, zwłaszcza łosoś, zawierają naturalne przeciwutleniacze, które eliminują szkodliwe wolne rodniki.